top of page

H2 Projects Roadshow at CGHE2024

Agenda at a Glance

Date
Strategic Summit
H2 Projects Roadshow
H2 MasterClass
Cocktail Party
H2Innovate Next
Startup & Student Program
Women in Hydrogen
Tuesday, 25 June
-
-
14:00PM - 17:30PM
-
-
-
-
Wednesday, 26 June
09:00AM - 18:00PM
14:00PM - 18:00PM
-
18:30PM - 20:30PM
-
11:00AM - 17:30PM
14:00PM - 15:00PM
Thursday, 27 June
09:00AM - 17:30PM
09:00AM - 17:30PM
-
-
09:00AM - 17:30PM
-
-
H2 Projects Roadshow

2024 H2 Projects Roadshow

H2 Projects Roadshow Members:

26-27 June 2024

Running in parallel with the Connecting Green Hydrogen Europe 2024 Strategic Conference, the "H2 Projects Roadshow" serves as an exceptional platform, showcasing prominent hydrogen projects emerging in the southern regions of the continent. This event unveils the diverse range of activities that are shaping Southern Europe's hydrogen landscape, and provides a valuable opportunity for project owners to participate, shedding light on their initiatives and sharing the fundamental purpose and motivation behind each project.

H2 Projects Roadshow is exclusively open to sponsors, speakers, and delegates.

Day 1 Prelude - H2 Projects Insights - 26 June

13:50 - 14:00

10 mins

Conference Chair's Welcome Remarks

Urbano Troncoso Pérez
Executive Director - Structured Finance (Global Hydrogen Lead)
Santander Corporate & Investment Banking

14:00 - 14:20

20 mins

[Keynote] Selected EU Funding Programmes Supporting Hydrogen Projects Deployment

Melissa Verykios
Chair of the Governing Board
Clean Hydrogen Partnership (EU)

14:20 - 15:20

60 mins

[Panel] Exploring the Viability of Hydrogen Projects: Assessing Bankability and Investment Opportunities
  • What makes hydrogen projects bankable and how can stakeholders manage the risks associated with such projects?

  • How do public and private investors assess the potential growth and profitability of hydrogen-related investments?

  • What’s needed to stimulate investments in accelerating the development of green hydrogen?

Moderator: 

Tom Houghton 
Partner
ERM

Panelist:

Ignacio de Calonje
Chief Investment Officer - Energy, Green Hydrogen, Mining & Sustainable Finance
International Finance Corporation (IFC)

Barry Lavery
Head of Europe, BD Hydrogen, Renewables and Decarbonization
Renew

Ana Maria Vidaurre
Head of Renewable Hydrogen Structuring and Partnerships
Cepsa

Isidoro Tapia
Senior Energy Economist
European Investment Bank (EIB)

Dorian de Kermadec
Managing Director - Head of Cleantech Advisory and of ESG Advisory for the Oil & Gas sector
BBVA

15:20 - 15:40

20 mins

[Keynote] BEYOND HYDROGEN and How to Make Better Grid Connections with Advanced Power Electronics

Mathias Ahlert 
Sales and Business Development Manager P2G
SMA Altenso GmbH

Afternoon Coffee & Networking Break

16:10 - 16:35

25 mins

[Keynote] Connecting Large-scale Electrolyzers to High-voltage Grids

Jérôme Henry
Global Hydrogen Segment Manager
Hitachi Energy

16:35 - 17:00

25 mins

[Keynote] Reserved for ErasmoPower2X

Bas Dekker
Chief Executive Officer
ErasmoPower2X

17:00 - 18:00

60 mins

[Panel] Deployment at Scale: Challenges and Growth Opportunities in Hydrogen Projects
  • Challenges and opportunities of delivering hydrogen projects from production to end-use sectors

  • International project experience: success stories and lessons sharing

Moderator: 

Juan Luis Vilchez
Partner
Roland Berger

Panelist:

José Miguel Macho
Business Development Director, Hydrogen and P2X Applications, SW Europe
Siemens Energy

Lorenzo Fernandez de Villavicencio
Sr. Strategy Manager, Clean Energy
Linde

Patricia Alvarez
Senior Advisor Energy, Energy Efficiency & Sustainable Urban Solutions / Trade Council
Danish Embassy, Madrid

Diogo Almeida
Head of Business Development Hydrogen, HVO & e-fuels
Galp

Dean Bialek
Chief Officer for External Affairs and Government Relations
CWP Global

Celia Rivera Gómez
Senior HSEE Advisor
Statkraft

18:30 - 20:00

90 mins

Cocktail Party

Day 2 Morning - H2 Projects Roadshow - 27 June

08:00 - 08:05

05 mins

Registration & Coffee

08:05 - 08:10

05 mins

Conference Chair's Welcome Remarks

Juan Luis Vilchez
Partner
Roland Berger

09:00 - 09:20

20 mins

[Keynote] Steps Into EU Roadmap Towards Hydrogen Valleys - What are the opportunities and future impact?

Guillermo Figueruelo Malo
Executive Board, Technical Committee leader on Hydrogen Valleys
Hydrogen Europe Research

9:20 - 10:00

40 mins

HyDeal: HyDeal España and the Evolution of Green Hydrogen Hubs
  • How does HyDeal serve as a milestone in realizing the ambitions of the broader HyDeal Project?

  • How has HyDeal Ambition revolutionized the financial landscape of green hydrogen?

  • What key insights can industry players glean from HyDeal's innovative economic model to drive the broader adoption of green hydrogen projects?

Thierry Lepercq
Founder & President
Hydeal

10:00 - 10:40 40mins

The Hydrogen Valley in the Basque Country – The Basque Hydrogen Corridor

    
Speaker Representative
Repsol

10:40 - 11:20 40mins

H2med - Europe’s first major green hydrogen corridor

Jean-Marc Brimont
Project Director
GRTgaz

11:20 - 12:00 40mins

Green Hysland - Deployment of a H2 Ecosystem on the Island of Mallorca

Pédro Benítez Estebanet
Innovation Project Manager
Acciona Energía

Mónica Sánchez Serrano
Head of Hydrogen Project Management
Enagás Renovable

12:00 - 12:30 30mins

Puertollano and Barcelona - Iberdrola Pilot Hydrogen Project Highlights
  • Iberdrola as largest utility in Europe

  • Iberdrola has two real project already operating in Spain: Puertollano and Barcelona

  • Iberdrola green hydrogen and derivatives portfolio

Yeray Fernández
Business Development Manager for  Green Hydrogen
Iberdrola

12:30 - 13:00 30 mins

Catalonia: A Beacon of Innovation in Green Hydrogen
  • How did The Hydrogen Valley of Catalonia project emerge as a regional response to European Commission's climate goals?

  • What strategies and mechanisms have been implemented to manage risks associated with hydrogen-related investments in this project?

  • How does the Hydrogen Valley of Catalonia aim to drive economic competitiveness, welfare, and climate neutrality for the region and beyond?

Isaac Justicia
Director of Technical Office
Hydrogen Valley of Catalonia

Lunch & Networking Break

Day 2 Afternoon - H2 Projects Roadshow

14:00 - 14:30

30 mins

H2PORTS - First application of hydrogen technologies in port handling equipment in Europe
  • H2PORTS project is the first operational experience using hydrogen in a port operational environment.

  • This presentation will introduce the outcomes of the project and will include not only the feedback from this real pre-operational experience but also the lessons learned during its development.

  • Some crosscutting aspects of the project such as legislation, replicability, market uptake, and human awareness related to the use of hydrogen at ports will be also commented.

Aurelio Lázaro
Project Coordinator
H2PORTS

14:30 - 15:00

30 mins

TRIĒRĒS - The Greek Hydrogen Valley

Konstantinos l.Chatzifotis
EU Affairs Manager
Motor Oil

15:00 - 15:30

30 mins

Reserved for Hyren - Pilot Hydrogen Project Highlights

Carlos Navas
Chief Executive Officer
Hyren

15:30 - 16:00 30min

GetHyGa. PavinG an Energy and Technology way on HYdrogen alonG Aragon
  • 20 years of political commitment and R&D to hydrogen in Aragon

  • FHA participating in 7 Hydrogen Valleys projects funded by the Clean Hydrogen JU

  • GetHyGa initiative

Guillermo Figueruelo Malo
Head of Strategy and Business Development Area
Fundación Hidrógeno Aragón (Fha)

16:00 - 16:30

30 mins

Bulgaria's Net-Zero Future: Zagora Sustainable Hydrogen Region
  • Overview and objectives of the projects, highlighting their significance in the hydrogen sector.

  • How the projects contribute to energy sustainability and resilience in regional settings.

  • Key collaborations that have propelled the projects forward, emphasizing cross-sectoral and international cooperation.

  • Insights into the future potential of the projects, upcoming developments, and opportunities for stakeholders.

Dr. Rumyana Grozeva
Chief Executive Officer
Stara Zagora Regional Economic Development Agency

16:30 - 17:00

30 mins

Reserved for MadoquaPower2X

Rita D'Orey Pape
Development Manager – PMO
MadoquaPower2X S.A.

bottom of page