top of page

Strategic Summit at CGHE2024

Agenda at a Glance

Date
Strategic Summit
H2 Projects Roadshow
H2 MasterClass
Cocktail Party
H2Innovate Next
Startup & Student Program
Women in Hydrogen
Tuesday, 25 June
-
-
14:00PM - 17:30PM
-
-
-
-
Wednesday, 26 June
09:00AM - 18:00PM
14:00PM - 18:00PM
-
18:30PM - 20:30PM
-
11:00AM - 17:30PM
14:00PM - 15:00PM
Thursday, 27 June
09:00AM - 17:30PM
09:00AM - 17:30PM
-
-
09:00AM - 17:30PM
-
-

2024 Strategic Summit Agenda

Day1

Day 1 Morning – Strategic Summit - June 26

08:00 - 09:00

60 mins

Registration & Coffee

09:20 - 09:30

10 mins

Conference Chair's Welcome Remarks

Rocio Orea
Proposal Manager
Wood

09:10 - 09:30

20mins

[Opening Keynote Addresses] The European Hydrogen Strategies
  • In this session, we will examine the essential measures implemented by governments to speed up the acceptance and advancement of green hydrogen. Participate with us as we investigate the policies, strategies, and initiatives enacted by governments globally to address climate change and attain sustainable development goals. Explore how these measures are influencing the trajectory of the worldwide energy landscape.

09:00 - 09:20 20mins[Spain Address] Expediting the Deployment of Green Hydrogen

Mr. Jose Luis Cabo Sánchez
Deputy Directorate General for Hydrocarbons and New Fuels
Ministry for the Ecological Transition and the Demographic Challenge of Spain (MITECO)

09:30 - 10:40

70 mins

[Opening Executive Panel] Driving the Future Energy Transition: The Role of Hydrogen Industry
  • Leadership and initiatives from across industry, policy and finance to drive the Global hydrogen economy forward

  • Fostering the adoption of common global industry standards

  • The prospects for hydrogen as an energy carrier: flexibility and viability

Moderator: 

Jesús Gil Vilda
Simulation and Learning Sales Manager Europe
AVEVA

Panelist:

Carlos Barrasa
Executive Vice President Commercial & Clean Energies 
CEPSA

Piero Ercoli
Executive Director Decarbonization Unit
Snam

Javier Cavada
President & CEO, EMEA
Mitsubishi Power

Javier Goñi
Chief Executive Officer
Grupo Fertiberia

Teresa Rasero
Chairwoman & President of Air Liquide Spain
Air Liquide

Hans Olav Raen
Chief Executive Officer
Yara Clean Ammonia

José María Llopis
Managing Director Spain and Wind Europe
Smartenergy

Morning coffee & Networking Break

11:10 - 11:30

20 mins

[Keynote] Greening the Skys – Hydrogen as Steppingstone to Fully Decarbonize Aviation
Q_Smartenergy.png

Christian Pho Duc
Chief Technology Officer
Smartenergy

11:30 - 12:40

70 mins

[Executive Panel] Unleashing the Potential of Iberia: A Key Driver for European Hydrogen Market
  • Iberia's Role in Energizing Europe: Unlocking Hydrogen's Potential

  • Ambition into reality: the potential for Iberia as future hydrogen exporter

  • The availability of renewable energy in scaling up green hydrogen deployment

Moderator: 

Niels van Buuren
Executive Vice President Iberia
Power2X

Panelist:

Antón Martinez Rodriguez
Chief Executive Officer
Enagás Renovable

Jorge Palomar
Global Hydrogen Development Director
Iberdrola

André Pina
Global Head of H2 Strategy & Origination
EDP Renewables

Thierry Lepercq
Founder & President
HyDeal

Joaquín Rodríguez
Director of Hydrogen and Clean Power 
CEPSA

Alan Ripa
Chief Executive Officer
ACCIONAPLUG

Maribel Rodríguez
Head of the Hydrogen Business
Repsol

Carolina Mesa Ivern
Vice President, Hydrogen, Spain and New Markets
bp

Lunch & networking break

Day 1 Afternoon - Strategic Summit

14:00 - 14:20

20 mins

[Keynote] Green Hydrogen Potential: How to make it an European Success Story
  • Reserved for Diamond Sponsor

14:20 - 15:20

60 mins

[Panel] European Hydrogen Network - Connecting Supply and Demand Centers
  • Explore how centers with export potential can mutually benefit from those experiencing high demand

  • The current hydrogen import and export projects leading developments

Moderator: 

Patrick Maio
CEO and Founder 
Hinicio

Panelist:

Emma Mazhari
Vice President, Head of Energy Markets
Maersk

Carsten Borchers
Managing Director and Vice President Global Green Gas Projects
E.ON Hydrogen

Jaime Casasus-Bribian
Head of Americas, Iberia and Australia & Director of Power-to-X Projects
European Energy

Alexander Voigt
Co Founder and Chief Executive Officer
HH2E

Osamu Ikeda
Managing Director
Chiyoda Corporation Netherlands B.V.

Florian Merz
Head of Business Development (Europe)
Masdar

15:20 - 15:40
20 mins

[Keynote] Digital Twin for Green Hydrogen

Patxi Sarasola
Strategic Account Manager
AVEVA

Afternoon Coffee & Networking Break

16:05 - 16:30

25 mins

[Keynote] Advancing Water Performance: Elevating Efficiency, Productivity and Reliability in Renewable Hydrogen Production

Dr. Geoff Townsend
Industry Fellow
Nalco Water, an Ecolab Company

16:30 - 16:50

20 mins

[Keynote] Green Revolution: Navigating The Decarbonisation Frontier

Leyre de Adrian
Head of Sales and Marketing - Energy
Fortescue

16:50 - 17:10

20 mins

[Keynote] Carbon or Nitrogen as Hydrogen based e-fuel or carrier?

Rob Stevens
Sector Lead for Green Fuels within Power-to-X
Topsoe

17:10 - 18:10

60 mins

[Panel] International Cooperation Toward a Cross-border, Global Hydrogen Trade Market
  • Greater multilateral cooperation to realize the benefits of global hydrogen deployment

  • Collaborative initiatives in the global hydrogen market: partners for integrated hydrogen demonstrations projects

  • Hydrogen as a commodity - what key actions are being made to achieve commercial viability

Moderator: 

Laurence Boisramé
Global Director for Hydrogen & CCUS
Bureau Veritas

Panelist:

Khaled Nageib
Chief Executive Officer
Hydrogen Egypt

Ryo Kogure
VP Hydrogen Supply Chain & Infrastructure, European Markets
Mitsubishi Corporation

Yoshinari HIKI
Deputy General Manager of Hydrogen Business Department
ENEOS Corporation

Richard Scott
Executive Vice President
ACME Group

Prof. Sampson Mamphweli
Head of the Energy Secretariat
South African National Energy Development Institute

18:30 - 20:00

90 mins

Cocktail Party
bottom of page